Εργαστήριο Υπερηχοκαρδιογραφίας

Εργαστήρια

Το Εργαστήριο Υπερηχοκαρδιογραφίας της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στεγάζεται στον 3ο όροφο του Α’ κτηρίου του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», στο νέο συγκρότημα Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, Στεφανιαίας Μονάδας και Τμήματος μη Επεμβατικής Διαγνωστικής Καρδιολογίας.

Διαθέτει σύγχρονο υπερηχοκαρδιογράφο εξοπλισμένο με λογισμικό τελευταίας γενιάς. Στο εργαστήριο πραγματοποιείται διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς, καθώς και δυναμικό υπερηχογράφημα καρδιάς (Stress Echo).

Το εργαστήριο υπερηχοκαρδιογραφίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κλινικό και ερευνητικό έργο της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ. Η διαγνωστική προσπέλαση των ασθενών όσο και οι κλινικές μελέτες που εκπονούνται στην κλινική έχουν ως πυλώνα τους τη βέλτιστη υπερηχογραφική απεικόνιση των ασθενών. Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό του εργαστηρίου είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση νέων καρδιολόγων/ειδικευόμενων καρδιολογίας στις απεικονιστικές τεχνικές καρδιάς.