Γενικό Καρδιολογικό Ιατρείο

Ιατρεία

Το Γενικό Καρδιολογικό Ιατρείο ασχολείται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι οι πιο συχνές αιτίες θανάτου στον κόσμο και περιλαμβάνουν ασθένειες όπως η ισχαιμία του μυοκαρδίου, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι βαλβιδοπάθειες, η αρτηριοσκλήρυνση και η υπέρταση.

Απευθύνεται σε ασθενείς με προδιαθεσικούς παράγοντες για στεφανιαία νόσο (υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, κάπνισμα κ.λ.π.), ασθενείς με συμπτώματα που σχετίζονται με την καρδιά και ασθενείς που έχουν παθήσεις των βαλβίδων της καρδιάς.

Στο Γενικό Καρδιολογικό Ιατρείο οι ασθενείς αυτοί εκτιμώνται τόσο κλινικά όσο και απεικονιστικά (υπέρηχος καρδιάς κλπ) και είτε αντιμετωπίζονται με την ενδεδειγμένη φαρμακευτική θεραπεία είτε αποφασίζεται η περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπισή τους (συντηρητική, επεμβατική) με παραπομπή σε περαιτέρω εξειδικευμένα ιατρεία.

Επίσης, στο Γενικό Καρδιολογικό Ιατρείο προσφέρονται συμβουλές για τη βελτίωση του τρόπου ζωής και τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, μέσω της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και των συμβουλών για τη μείωση του στρες. Ακόμα, συχνά προτείνονται φάρμακα για τη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ

ΩΡΕΣ – ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 9:30 – 13:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – Κτίριο Γ’ – γραφείο No 3