Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας & Κληρονομικών Μυοκαρδιοπαθειών

Ιατρεία

Το Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας είναι επιφορτισμένο με τη βελτίωση της πρόγνωσης και της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια με κατάλληλη παρακολούθηση και χορήγηση της ενδεδειγμένης αγωγής.

Η διαχείριση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια επιτελείται από διατμηματικές ομάδες ειδικών καρδιολόγων, νεφρολόγων, παθολόγων, ενδοκρινολόγων που είναι υπεύθυνες για τη παροχή υπηρεσιών με σκοπό την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων επιπλοκών της καρδιακής ανεπάρκειας, την ύφεση των συμπτωμάτων και τη μείωση των επανεισαγωγών των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον, το ιατρείο διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση και τακτική παρακολούθηση ασθενών με τελικού σταδίου καρδιακή ανεπάρκεια, σε περιπτώσεις όπου η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι ικανή από μόνη της να αντιστρέψει την κλινική συμπτωματολογία των ασθενών αυτών.

Εργαστήριο Κληρονομικών Μυοκαρδιοπαθειών

Σκοπός του Εργαστηρίου Κληρονομικών Μυοκαρδιοπαθειών της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την πρόληψη, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των κληρονομικών καρδιαγγειακών νοσημάτων που σχετίζονται στενά με τον αιφνίδιο θάνατο στους νέους και χρήζουν ειδικής και άμεσης αντιμετώπισης.

Ένας επιπρόσθετος ρόλος του Εργαστηρίου Κληρονομικών Μυοκαρδιοπαθειών είναι να αναπτύσσει και να βελτιώνει διαγνωστικές μεθόδους που αφορούν σε σπάνιες μυοκαρδιοπάθειες (υπερτροφική, διατατική, αρρυθμιογόνο δυσπλασία κλπ) εξασφαλίζοντας έτσι στους ασθενείς και τους συγγενείς τους μία ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσα από μία σειρά εξειδικευμένων απεικονιστικών και γενετικών εξετάσεων. Μία ομάδα εξειδικευμένων ιατρών που βασίζονται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα εξετάσεων και παρακολούθησης είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και παρακολούθηση των ασθενών με κληρονομικές καρδιοπάθειες στο Εργαστήριο Μυοκαρδιοπαθειών της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΞΑΝΘΟΥΛΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΥ

ΩΡΕΣ – ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 14:00 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΧΩΡΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, Α΄ΚΤΙΡΙΟ – 3ος ΟΡΟΦΟΣ