«ΕΛΑΜΨΑΝ» ΟΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ 2023

Η Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ, που εδρεύει στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, και η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τις Ιπποκράτειες Ημέρες Καρδιολογίας με θέμα «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων μέσα από την Παρουσίαση Περιστατικών» στις 12-13 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία του συνεδρίου κάλυψε όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και η πρωτοτυπία ήταν ότι αναδείχθηκε κυρίως μέσα από την παρουσίαση κλινικών περιστατικών, κάτι που πυροδότησε το ενδιαφέρον των παριστάμενων. 

Επίσης, πέρα από μια πλειάδα καταξιωμένων Καρδιολόγων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό,  η οργανωτική επιτροπή επέλεξε να δώσει βήμα και σε μία σειρά από νέους Καρδιολόγους, ώστε να αποτυπωθεί πιο αντιπροσωπευτικά η ματιά και η θέση του νέου Καρδιολογου μέσα στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Καρδιολογίας. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεδρίου και Διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Φραγκάκης, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στο συνεδριο ξεπερασε καθε προηγούμενο. Παράλληλα, ο κ. Φραγκάκης εξήρε την ποιότητα των παρουσιάσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το σύνολο των εγγραφών του συνεδρίου ήταν 907 άτομα με ένα μεγάλο τμήμα των εγγεγραμμένων να έχουν παρακολουθήσει το συνέδριο με φυσική παρουσία.

Οι «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ» μπήκαν στη 2η δεκαετία ανελλιπούς διοργάνωσης με ανανεωμένη πλέον μορφή και στόχευση στη συνεχή επιμόρφωση των Καρδιολόγων σε όλο το φάσμα της σύγχρονης Καρδιολογίας.